20.02.2012 - ADVENT International
ADVENT INTERNATIONAL, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de pe piaţa romanească, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Ceramica SA Iaşi.

Acţiunile preluate de fondul american de investiţii reprezintă 65,8% din capitalul SC Ceramica SA.

Preluarea de catre ADVENT INTERNATIONAL a pachetului majoritar de acţiuni, pentru CERAMICA Iaşi nu înseamna doar accesul la capital, reprezintă posibilitatea de a avea acces la experienţa uneia din cele mai mari si dezvoltate firme de tip private equity din lume. Acest moment marchează o nouă etapă în dezvoltarea pe scară largă si alertă a managementului societăţii, a creşterii economice a societăţii CERAMICA Iaşi.

ADVENT are cea mai mare acoperire geografică în rândul investitorilor de tip private equity, având peste 15 birouri şi 6 afiliaţi în 23 de ţări. Fondul a investit în peste 500 de companii din 35 de ţări în numeroase industrii. Resursele şi cunoştinţele din întreaga reţea Advent sunt utilizate pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor preluate.

Fiind o companie orientată spre client, puternic preocupată pentru menţinerea şi dezvoltarea relaţiilor cu clienţii, programul de investiţii pe care ADVENT INTERNATIONAL îl dezvoltă in cadrul CERAMICA Iaşi este compus din proiecte care vizează atât partea tehnologică dar mai ales cea de resurse umane, dezvoltare produs, marketing-vânzări, logistică si achiziţii.Inapoi la lista de articole